Omni Recruitment

Senior functioneel beheerder Sociaal domein - Gemeente Waterland


Locatie: Monnickendam

Startdatum: 1 februari 2021

Duur opdracht: 6 maanden

Verlenging: ja

Inzet: 16 uur

CV aanleveren voor: 11-01-2021

Overig: intake op donderdag 14 januari van 09.00 uur tot 16.00 uur.


Organisatie:

De gemeente Waterland is een (relatief) kleine gemeente. Typerend voor onze organisatie is het ‘ons kent ons’ gevoel en de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders.

Wij werken in zelforganiserende teams om de inwoner sneller, efficiënter en eenduidiger van dienst te kunnen zijn. Op deze wijze kunnen wij maatwerk én de excellente dienstverlening leveren die de inwoner van ons mag verwachten!


Afdeling:

Vanuit het domein Bedrijfsvoering ondersteunt het Team Informatievoorziening de gebruikersorganisatie. Het Sociaal domein wordt voor haar applicaties ondersteund door een (junior) functioneel beheerder en – vanuit deze opdracht -  een senior functioneel beheerder.Het Sociaal Domein binnen Gemeente Waterland kent 3 clusters: Participatie (ofwel Werk&Inkomen), WMO en Jeugd. Het cluster Participatie werkt al jaren met de Centric-applicatie Suite4SociaalDomein (S4SD). In oktober 2020 is de S4SD gemigreerd naar een nieuwe omgeving bij Centric. De clusters WMO en Jeugd zijn toen overgegaan naar S4SD. In deze nieuwe omgeving staat nu ook de Suite4SocialeRegie (S4SR) klaar om de dienstverlening naar onze burgers nog beter te faciliteren.


Opdracht:

Op dit moment wordt – naast het werk van de huidige (junior) functioneel beheerder –ondersteuning en regie gevraagd richting de gebruikersorganisatie voor de volgende werkzaamheden:

- Werkprocessen: Teams ondersteunen de werkprocessen in beeld te brengen en te vertalen naar inrichting in het systeem.

- Applicatie-inrichting: Functionaliteiten verder inrichten.

- Koppeling met de e-Suite: De werkprocessen en de koppeling met het zaaksysteem e-Suite doortesten en optimaliseren zodat archiveren en vernietigen goed verloopt.

- Berichtenverkeer: Optimaliseren van de inrichting zodat berichtenverkeer met steeds minder uitval en steeds meer automatisch kan gaan verlopen.

- Briefsjablonen: Toevoegen van nog ontbrekende en nieuwe briefsjablonen met de sjabloongenerator MDU.

- Beheer PDC: Beheer op de Producten en dienstcatalogus (PDC) van S4SD.

- Werkbeschrijvingen: Aanleveren van input voor en feedback op de werkinstructies en onderlinge werkafspraken van de teams, die zij zelf in beheer hebben.

- Algemene gebruikersvragen en -ondersteuning: Deelnemen aan gebruikersoverleggen, ondersteunen van gebruikers, afhandelen van serviceverzoeken en verder vormgeven van de self servicedesk met daarop veelgestelde vragen, kennisitems, handleidingen en standaardoplossingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het servicemanagementsysteem TopDesk.


Eisen:

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

2. Beschikbaar per 1 februari 2021;


Wensen:

1. Minimaal 3 jaar ervaring als functioneel beheerder binnen de Suite4Sociaal Domein (Centric) binnen de afgelopen 5 jaar.

2. Aantoonbare werkervaring met coördineren van gebruikersmeldingen en informatie voorzingen in het sociaal domein.

3. Aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder binnen een gemeente.


Competenties:

In Waterland kent de volgende competenties: lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid.

Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties: klantgericht, communicatief,


Werkdagen:

De opdracht betreft 2 dagen in de week. Deze 2 dagen worden – samen met de (junior) functioneel beheerder - flexibel ingevuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr  waarbij gestreefd wordt naar een goede dekking qua servicing maar ook naar een goede overlap voor onderlinge afstemming.


Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).



Teamleider Informatisering en Automatisering (I&A)  - Gemeente Veenendaal


Locatie: Veenendaal

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 3 maanden

Verlenging: nnb

Inzet: 36 uur

CV aanleveren voor: 12-01-2021

Overig: -


Organisatie:

De teamleider I&A geeft leiding aan het team Informatisering & Automatisering (I&A) van de gemeente Veenendaal.


Opdracht:

Tot de taken van de teamleider I&A behoren:

A. Ontwikkelen van een ICT strategie en – beleid die passen bij de ambitie van de gemeente Veenendaal;

Dit beleid moet vertaald worden naar concrete programma’s, projecten en beheer activiteiten.

Zorg dragen voor een toekomst vaste inrichting van de ICT-omgeving;

De inrichting van de gemeentelijke ICT omgeving moet passen bij de dienstverlening voor circa 100.000 inwoners ( gemeente Veenendaal en 4 regiogemeenten) en het beheer van ruim 1000 werkplekken. Afgeleid van het ICT beleid wordt een toekomstige architectuur ontwikkeld die aansluit bij ontwikkelingen binnen de lokale overheid, zoals Common ground. De ICT-omgeving past bij de technologische ontwikkelingen als cloudmigratie, data gedreven werken en RPA.


B. Optimaliseren informatiemanagement;

Informatiemanagement geeft invulling aan de brugfunctie tussen de ICT organisatie als leverancier van ICT diensten en business als vraag organisatie. Het is cruciaal dat de ICT oplossingen passen bij de interne en externe ontwikkelingen van de gemeente. Het verder ontwikkelen van professioneel informatiemanagement en het selecteren en managen van hieruit voortkomende programma’s en projecten hebben grote aandacht.

Doorontwikkelen naar een proactieve beheerorganisatie door het verder inrichten en optimaliseren van de ICT-processen;

In 2020 is een aantal basis ICT-processen ingericht waaronder Incidentmanagement, changemanagement, configuratie management, project portfolio management. De komende jaren zijn gericht op de inrichting van de meer proactieve processen als problem management, capaciteitsmanagement en monitoring en het verder automatisering van de interne processen.


C. Aansturen, coachen en (door)ontwikkelen van de medewerkers van I&A;

Medewerkers activeren om voortdurend met verbeteren bezig te zijn en op die manier meer zichtbaar, betekenisvol en succesvol te zijn. We zetten in op talenten van medewerkers, op individueel- en teamniveau. Hierbij wordt de nadruk gelegd op procesmatig en projectmatig werken en het ontwikkelen van eigenaarschap.

Gezien de ontwikkeling binnen de gemeente naar opgavegericht werken en de ambitie om meer informatie gedreven te werken, wordt nauw samengewerkt met directie, management en opgavemanagers om de strategische doelstellingen te vertalen naar informatiebeleid, ICT-dienstverlening en -inrichting. De samenwerking met de regio gemeenten op ICT-gebied heeft daarbij ook grote aandacht. De teamleider heeft nauwe afstemming over verbeteracties met betrokkenen binnen de gemeente en rapporteert direct aan de Directie. Tevens adviseert de teamleider I&A management en directie bij de digitale transformatie van de gemeente.


Eisen:

1. Aantoonbaar werkervaring in een leidinggevende functie in een IT-organisatie of -afdeling in de laatste 3 jaar;

2. Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van IT strategie voor een organisatie in de laatste 3 jaar;

3. Aantoonbare kennis en werkervaring met procesmodellen als ITIL en BiSL en het inrichten en/of optimaliseren van beheerprocessen;

4. Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met onderzoek en/of verbetering van IT organisaties of IT beheerorganisaties in de afgelopen 5 jaar;

5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;


Wensen:

6. Minimaal 2 jaar werkervaring als leidinggevende (project- of lijnmanager) binnen een IT-organisatie binnen de overheid in de afgelopen 4 jaar.

7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als leidinggevende binnen een IT afdeling van een gemeente.

8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met ICT-verbetertrajecten binnen een gemeente.

9. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als project- of programmamanager.

10. Aantoonbare werkervaring met intergemeentelijke samenwerking op ICT gebied in afgelopen 3 jaar binnen een gemeente.


Competenties:

- Visie

- Resultaatgericht

- Organisatiesensibel

- Besluitvaardig

- Overtuigingskracht


Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).



Informatiearchitect DSO-Kadaster


Standplaats: Apeldoorn, Utrecht en Den Haag
Startdatum: 01-02-2021
Einddatum: 31-12-2021
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Uren per week: 36


Opdracht omschrijving
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.

Algemeen/Achtergrond

De Nederlandse wet- en regelgeving gericht op de leefomgeving bestaat uit talloze wetten en regels. Er is een ingewikkeld geheel ontstaan, waarin bijna niemand meer de weg kan vinden. Dat moet eenvoudiger en beter. Daarom is de Omgevingswet ontwikkeld: één wet die alle wetten en regels op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. Hierdoor wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten, is er meer ruimte voor maatwerk en zijn er minder regels.


Met de Omgevingswet wil het kabinet beter aansluiten op:

- De samenhang tussen verschillende plannen en activiteiten voor ruimtelijke ordening, milieu en natuur;

- Het stimuleren van duurzame ontwikkelingen;

- De verschillen tussen regio’s.


De Omgevingswet wordt per 1-1-2022 van kracht. Met de invoering van de Omgevingswet worden de bevoegd gezagen (gemeente, waterschap, provincie en het rijk) in staat gesteld sneller besluiten te nemen over voorgenomen ruimtelijke activiteiten en zullen onder de nieuwe wet nieuwe planvormen gebruiken. De wet biedt ook meer ruimte voor particuliere ideeën.


Digitaal Stelsel Omgevingswet

De uitvoering van Omgevingswetprocessen zal worden ondersteund door een verregaande digitalisering van werkprocessen en een daarbij behorende informatievoorziening. Relevante data en informatieproducten die noodzakelijk zijn voor planvorming en besluitvorming over de fysieke leefomgeving, zullen voor eenieder beschikbaar komen. Hiervoor wordt het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) ontwikkeld, dat overheden, burgers en bedrijfsleven toegang zal geven tot deze data en informatieproducten.

Het Kadaster is als één van de vier strategisch ontwikkelpartners betrokken bij de ontwikkeling van de Landelijke Voorziening, de DSO-LV en geeft naast de regie rol sturing aan een aantal van de realisatieprojecten die in onderlinge samenhang het DSO-LV zullen gaan vormen.


Van Programma aansturing naar beheerorganisaties

Binnen het DSO-programma (pDSO) is gewerkt aan het realiseren van het basisniveau van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Met betrekking tot het digitaal stelsel wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds de landelijke voorziening (aangeduid als DSO-LV) en anderzijds het geheel van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (aangeduid als DSO) dat bestaat uit de DSO-LV én de systemen die op een of andere manier interactie hebben met de DSO-LV, zoals systemen van bevoegde gezagen, van leveranciers van omgevingsinformatie, van softwareleveranciers en van landelijke bouwstenen van de Nederlandse overheid.

Met het eindigen in 2021 van het pDSO worden een aantal blijvende veranderingen doorgevoerd. De strategische besturing van het DSO komt bij de Strategische Beheer Organisatie (SBO) te liggen, een onderdeel binnen het ministerie van BZK. De SBO wordt eindverantwoordelijk voor een goed end-to-end werkend DSO-stelsel en is daarmee ook verantwoordelijk voor de stelsel architectuur.

In opdracht van de strategische beheerder zijn de tactische beheertaken m.b.t. het DSO-LV belegd bij de Tactische Beheer Organisatie (TBO) van het Kadaster. De TBO krijgt daarmee de belangrijke taak van het tactisch aansturen en onder architectuur beheren van de samenhangende componenten die het DSO-LV vormen, als ook de verdere uitbouw en de doorontwikkeling ervan. De ontwikkelpartners van de betreffende componenten worden operationeel beheerorganisaties (OBO’s).

Daarnaast zal het jaar 2021 gekenmerkt worden door de omslag van de ontwikkeling van de landelijke voorziening naar een werkend stelsel als ook de afronding van het basisniveau, doorontwikkeling en daar waar mogelijk uitbouw van het DSO-LV.


Opdrachtomschrijving
In 2021 ondersteunt de DSO-LV gebruikers optimaal bij de uitvoering van processen voor planvorming, vergunningverlening, toezicht en handhaving via kwalitatief goede informatie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Het Kadaster is reeds vergevorderd met de voorbereidingen teneinde de taak van tactisch beheerder in 2021 uit te kunnen voeren. Wij zoeken nog een ervaren Informatiearchitect DSO die het architectuurteam komt versterken om de transitie van het DSO-programma naar de Tactische Beheerorganisatie soepel te laten verlopen.

Kernelement in de werking van het DSO-stelsel is de informatiearchitectuur die kader stellend is voor de standaarden voor uitwisseling, registratie, uitlevering en presentatie, en de onderlinge samenhang. De primaire standaarden en conceptuele informatiemodellen (CIM) voor het DSO-stelsel zijn STOP/TPOD, STTR en STAM, resp. IMOP/IMTP, IMTR en IMAM. Alhoewel deze standaarden en modellen elk een eigen aspect afdekken en beheerd worden door verschillende beheerpartners, zijn deze in de informatiearchitectuur conceptueel niveau met elkaar verbonden.

Om richting te geven aan de (door)ontwikkeling en uitbouw van het DSO, met name m.b.t. de verschillende DSO-standaarden, dient de informatiearchitectuur nader uitgewerkt te worden. Naast deze uitwerking omvat de opdracht het inrichten van de besturing van de DSO-ontwikkeling conform de kaders van de uit te werken informatiearchitectuur. Afstemming met ketenpartners is hierin cruciaal.

Verantwoordelijkheden
Het doel is stapsgewijs achterstanden weg te werken. In deze projectmatige inhaalslag wordt onder regie van TBO in samenwerking met betrokken instanties de informatiearchitectuur uitgewerkt. Te beginnen met de meest prangende onderwerpen als opstellen van een referentiekader en structureren van activiteiten voor het uit uitvoeren van impactanalyses m.b.t. voorgenomen wijzigingen op de DSO-standaarden en ondersteuning van het portfoliomanagementproces. Ook inrichting van de sturing op basis van de informatiearchitectuur wordt incrementeel uitgevoerd.


De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Richting geven aan en modeleren en managen van de informatiearchitectuur (inhaalslag);
Borging van aansluiting van de informatiearchitectuur op de stelsel-, applicatie- en service-architectuur.
Richting geven aan veranderingen binnen het aandachtsgebied middels de architectuurkaders. Dit betreft zowel richtinggeving in praktische zin (de daadwerkelijke besturing) als de duurzame inrichting en borging van de besturing.
Begeleiden van besluitvorming binnen het aandachtsgebied door het opstellen van besluitvormings­document, evalueren, “verkopen” en het verdedigen van de besluitvormingsdocumenten;
Toezien dat de projecten conform de kaders van de informatie architectuur worden gerealiseerd;
Het uitdragen van de informatiearchitectuurvisie binnen het programma en bij de interbestuurlijke partners en andere partijen;
De informatiearchitect werkt onder aansturing van de Lead Architect en maakt deel uit van het TBO-architectuurteam.


Eisen
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 februari tot en met 31 december 2021 voor 36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 2 x 6 maanden en kent voor de gehele periode een opzegtermijn van één (1) maand.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen
• Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
• Minimaal 5 jaar ervaring als informatiearchitect in (een) complexe organisatie(s) waar onder architectuur gewerkt werd;
• Praktische ervaring met (structurele) inrichting van besturing/datamanagement conform DAMA DMBOK;
• Bij voorkeur ervaring met Scaled Agile SAFe/DevOps/Agile ontwikkelmethodieken.


Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken:
• In staat draagvlak te creëren voor verandering en verbetering;
• Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
• Analytisch vermogen;
• Positief kritisch;
• Resultaatgericht en kwaliteitsgericht;
• Politieke sensitiviteit;
• Teamspeler.


Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).


Senior Azure DevOps Engineer gemeente Amsterdam


• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 17-7- 2021
• Werklocatie: Weesperstraat, 430, 1018DN, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32 - 36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Functieomschrijving
Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam zoekt een Senior DevOps Engineer met Microsoft Azure ervaring voor het team Analyse Omgevingen.

Als Senior Azure DevOps Engineer ga je je bezig houden met:
Het ontwikkelen en beheren van de analyse omgeving op het Cloud platform op basis van infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery;
Ontwikkelen en in gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen (met Azure Devops Pipelines en ARM Templates);
Testen en monitoren van de bouwblokken waarop systemen draaien;
Incident- en probleemmanagement;
Onderhouden van Linux en Docker omgevingen;
Werken op basis van een DevOps mentaliteit.

Je komt te werken in Team Analyse Omgevingen. Dit team draagt bij aan de ambitie van Amsterdam om een digitaal toegankelijke en begrijpelijke overheid te worden. Het beschikbaar maken van (open) data van de gemeente is daarvoor een voorwaarde. De Veilige Analyse Omgeving (VAO) van gemeente Amsterdam is een virtuele werkplek, waarin data analisten en data scientisten werken met vertrouwelijke datasets. De VAO moet veilig zijn, waarmee de data veilig en gecontroleerd de VAO in en uit moet kunnen. Tegelijkertijd moet de VAO ook flexibel genoeg zijn om de data scientists te ondersteunen in hun werk. De VAO is nu operationeel op een verouderde docker opzet, en wordt de komende periode opnieuw opgezet door het team in Azure.

Het team is groeiende, en bestaat op dit moment uit 2 senior DevOps Engineers, een Scrum Master, en een Product Owner, en werkt nauw samen met het Azure team. Er werken bij de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) veel senior engineers, dus genoeg sparringspartners. Bovendien heerst er een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert OIS de gemeentelijke datavoorziening DataPunt waarmee data en dataproducten beschikbaar zijn voor gemeente en publiek. Bovendien faciliteert OIS het DataLab, een werkplaats, kenniscentrum en open podium voor dataprofessionals en iedereen met interesse voor data-gedreven werken en datatoepassingen.

OIS organiseert het werk in teams en pakt vraagstukken multidisciplinair op. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie belegd en elk team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de opdrachten die worden uitgevoerd. We maken optimaal gebruik van de bij medewerkers aanwezige kennis en skills. Samen willen we écht waarde toevoegen en impact hebben op de stad. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Data & Informatie is onderdeel van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek.

Data & Informatie
Als DevOps Engineer kom je te werken in het Team Analyse Omgevingen, welke onderdeel is van Data & Informatie. Data & Informatie biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die hier aan werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals.
Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.
Daarbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden. Er is de afgelopen 5 jaar een moderne ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 100+ mensen in 10+ teams.


Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/


De opdrachtgever(s)
Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.

In Amsterdam wordt sinds vier jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam DataPunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via DataPunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Wat bieden we je?
Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.


Eis - Werk- en denkniveau

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar werkervaring in een complexe Agile /Scrum omgeving waarin software wordt ontwikkeld, waarvan minimaal 5 jaar werkervaring met DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery, opgedaan in zowel commerciële als in overheidsorganisaties.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het opzetten van de architectuur van, als ook het implementeren van Continuous Integration en Continuous Delivery in Azure DevOps.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring:
    -met Docker en Kubernetes containers;
    -in een onderzoeks- en analyse omgeving waarin software wordt ontwikkeld.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met Python.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare relevante werkervaring met Azure ARM Templates.


Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

Senior projectmanager ICT - Gemeente Leidschendam-Voorburg


Locatie: Leidschendam-Voorburg

Startdatum: 1 februari 2021

Duur opdracht: 6 maanden

Verlenging: nnb

Inzet: 12 tot 20 uur

CV aanleveren voor: 14-01-2021

Overig: -


Werken bij Leidschendam-Voorburg:

Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen. Wij werken informatie gestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.


Afdeling Bedrijfsvoering:

De afdeling Bedrijfsvoering werkt vraaggericht en levert ondersteuning en kwalitatief hoogwaardig en integraal advies aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Bedrijfsvoering doet dit om ervoor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. De adviseurs van Bedrijfsvoering zijn onafhankelijk en geven professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en bestuurlijke- en organisatiedoelen. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit zo’n 80 medewerkers.


Opdracht:

Gemeente Leidschendam-Voorburg is bezig om de samenwerkingsovereenkomst voor haar ICT beheer te beëindigen en onder te brengen bij een nieuwe contract partner. Wij zijn op zoek naar een ervaren projectmanager om deze transitie te (bege)leiden. Voor 2021 bevat deze opdracht o.a. de volgende activiteiten:


De ontvlechting van de ICT-omgeving (organisatie, processen en infrastructuur) zodat LV zelfstandig de omgeving opnieuw per 1-7-2022, of zover eerder dan mogelijk, kan uitbesteden aan een derde partij;

Realiseren van een gemeenschappelijk sociaalplan per 1-7-2021 (LV en WL) voor de medewerkers die na de ontvlechting van de ICT-omgeving niet in aanmerking komen voor herplaatsing, inclusief het in beeld brengen van de mogelijke frictiekosten;

Onderbrengen van de ICT-beheer organisatie en ICT-infrastructuur per 1-7-2022 of eerder bij nieuwe partners;

Het richten en inrichten van de regieorganisatie ten behoeve van de ICT-beheer organisatie, inclusief de benodigde functies en competenties in de huidige ICT-organisatie van LV;

Opzet en onderhouden van de projectstructuur;

Onderhouden contacten met alle betrokken partijen.


Eisen:

1. Bring your own device’ is van toepassing.

2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;


Wensen:

3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met begeleiding organisatieontwikkeling/verandertrajecten bij een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 5 jaar.

4. Aantoonbare werkervaring als project- of programmamanager van ICT-projecten in de afgelopen 2 jaar.

5. Aantoonbare werkervaring met Agile werken bij ICT projecten en beheer in de afgelopen 2 jaar.

6. Een afgeronde cursus/training Projectmanagement.


Competenties:

- Verantwoordelijkheid: Je komt gemaakte afspraken na en accepteert de gevolgen die voorvloeien uit het eigen handelen. Je durft daarbij te delegeren, laat voorbeeldgedrag zien, maakt zorgvuldige afwegingen en neemt actief verantwoordelijkheid voor het groepsproces.

- Oordeelsvorming: je weegt gegevens en mogelijke handelwijzen in het licht van relevante criteria tegen elkaar af om tot realistische beoordelingen te komen. Je overziet daarbij consequenties, beargumenteert je oordeel en weegt gegevens en mogelijke handelwijzen tegen elkaar af.

- Regisseren: Je brengt belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen, geeft vorm aan en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat. Je bent daarbij een verbindende factor die partijen aanspreekt op hun bijdrage en houdt vast aan een gemeenschappelijke richting met oog voor de verschillende partijen.

- Samenwerken: Je voert in een team een opdracht uit en draagt bij aan optimale inzet van leden ten behoeve van het groepsdoel. Je activeert de teamleden, weet daarbij de eenheid te behouden en neemt actief verantwoordelijkheid voor het groepsproces.

- Resultaatgerichtheid: Je formuleert heldere doelstellingen en resultaten en is er actief op gericht om deze te behalen. Je vertaalt de visie/strategie in tactische doelen en resultaten, stelt meetbare (tactische) doelen, geeft grote lijnen aan en monitort invulling door anderen en hanteert de gestelde norm van transparantie en openheid, zodat verantwoording over het totaalresultaat afgelegd kan worden.


Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).